Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është obligim dërgimi i salavateve mbi profetët?

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilah Huda uen-Nur (165)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

”Unë besoj se nuk ka ndonjë dallim në mes mënyrave për të dërguar selam dhe salavate mbi profetët (të thuash alejhi selam ose salAllahu alejhi ue selem). Dallimi është në gjykim pasi që është e detyrueshme për ta bërë këtë për Muhammedin dhe e rekomanduar për profetet e tjerë.”

Shpërndaje: