Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është obligim të kërkohet shkurorëzim nga bashkëshorti mëkatar?

Imam Abdurr-Rrahman bin Nasir es-Sa’di (v. 1376)

Burimi: El-Fetaua es-Sa’dijjeh, fq. 506-507

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kam dëgjuar se lejohet të thuhet: Është e lejueshme për të kërkuar gruaja shkurorëzim nga burri i saj, në rast se ai nuk është aq fetar. A është kjo e vërtetë, apo është e detyrueshme?

Përgjigje: Nëse të metat e tij janë pa dëlirësia, lënia e namazit, mos agjërimi i detyruar, risitë siç është: ta ketë akiden e Rafidive, e të ngjashme, ajo duhet të luftojë për t’u ndarë nga ai në çdo mënyrë të mundshme, ngase nuk është e lejueshme për të që të jetojë me këtë burrë, nëse ai nuk mund të përmirësohet.

Mirëpo, nëse të metat e tij janë disa mëkate, apo nëse ai bën mëkate të vogla, nuk është e detyrueshme për të që të kërkojë shkurorëzim prej tij, përderisa ai nuk e detyron atë të bëjë vepra të ndaluara.

Shpërndaje: