Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është varrosur Profeti Ismail në El-Hatijm?

Burimi: ”Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”, nr 4333

Kryetar: Abdul Aziz Ibn Abdullah Ibn Baz
Zv.Kryetar: Abdurr-Rrazak Afijfij
Anëtar: Abdullah Ibn Gudejan
Anëtar: Abdullah Ibn Ku`ud

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje e tretë: ”Transmetohet në librat e historisë se Ismaili (alejhis-selam) është varrosur në ”Hatijm” (në Mekke). Nëse varri është në El-Hatijm, atëherë si është e lejuar që të falesh në atë vend?”

Përgjigje: ”Falënderimet janë vetëm për Allahun. Paqja dhe bekimi janë mbi të Dërguarin e Tij, mbi familjen dhe shokët e Tij…

Ajo çfarë është thënë se Ismaili (alejhis selatu ue selam) është varosur në El-Hatijm, kjo gjë nuk është e vërtetë dhe as nuk duhet të merret fare në konsideratë (si lajm).”

Suksesi është nga Allahu. Lavdërimi dhe bekimi qoftë mbi të Dërguarin tonë Muhammedin, mbi familjen dhe shokët e Tij.”

Shpërndaje: