Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A është Xhehenemi në qiell apo në tokë?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu Fataua vol 2. fq.58

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është Xhehenemi në qiell apo në tokë?

Përgjigje: Ai është në tokë. Megjithatë, disa dijetarë kanë thënë se është në det, dhe të tjerët thanë se ai është në fundin e tokës (që gjendet në skajin fundor). Ajo që duket të jetë e saktë është se ai ndodhet në tokën e fundit. Megjithatë, ne nuk e dimë se ku në tokë është. Ne besojmë se ai është në tokë dhe jo në qiell, por ne nuk e dimë saktësisht se ku është. Si dëshmi se Xhehenemi është në tokë është ajeti:

كَلَّآ إِنَّ كِتَٰبَ ٱلْفُجَّارِ لَفِى سِجِّين

”Jo, të mos rrini gafil! Se shënimet e veprave të mëkatarëve janë në Sixhxhin (në një libër shënimesh të të këqijave më të dëmshme).” 1

dhe Sixhxhin është toka e fundit (që gjendet në skajin fundor).


1 El-Mutaffifin 83:7

Shpërndaje: