Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A foli Allahu me Muhamedin ﷺ dhe Musain ﷺ?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Sherh Mukaddimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani fil-´Akidah (10)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/msrf–02041434.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A ka folur profeti Muhamed ﷺ me Zotin e tij?

Përgjigje: Zoti i tij i foli atij në natën e Miraxhit. Megjithkëtë, profeti ﷺ nuk e pa Atë. Lidhur me Musain ﷺ, Allahu foli me të ﷺ. Ai kështu u veçua me këtë nga profetët e tjerë:

وَكَلَّمَ اللّهُ مُوسَى تَكْلِيمًا

“…dhe Musait Allahu i foli drejtpërdrrejtë me fjalë” 1

Musai ﷺ ishte burri me të cilin Allahu foli.


1 An-Nisa’ 4:164

Shpërndaje: