Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A i dhurohet shpërbilimi i leximit të Kuranit personit të vdekur?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Fet´hul Mexhid (35)

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20-%208%20-%201%20-%201437.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A i arrit të vdekurit shpërblimi në qoftë se një person lexon Kuranin dhe pastaj ia dhurojë shpërblimin këtij të vdekurit?”

Përgjigje: ”Nuk ka asnjë dëshmi për këtë. Nuk ka asnjë dëshmi për të lexuar Kuranin dhe për ti´a dhuruar shpërblimin të vdekurit. Nuk ka asnjë dëshmi për këtë. Ata e konsiderojnë këtë të jetë bidat.”

Shpërndaje: