Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A i lejohet atij që nuk e di gjuhën arabe ti lutet Allahut në namaz në gjuhën e tij?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (28)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20-%2018%20-%201%20-%201436.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A i lejohet personit të huaj që nuk e di gjuhën arabe ti lutet Allahut në namaz në gjuhën e tij?”

Përgjigjja: ”Po. Ai që nuk e dinë gjuhën arabe i lejohet të lutet në gjuhën e tij. Ndërsa lidhur me Kuranin, ai nuk mund të lexohet në ndonjë gjuhë tjetër. Ai duhet ta mësojë Kuranin dhe ta lexojë atë edhe pse nuk e kupton atë.”

Shpërndaje: