“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A i lejohet gjyshit që ti testamentojë nipit apo mbesës së tij?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (27)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20maji%20d%20-%2011%20-%201%20-%201436.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A i lejohet gjyshit që ti testamentojë nipit apo mbesës së tij?”

Përgjigje: ”Jo, nëse nipi apo mbesa janë trashëgimtar. Sepse vetëm trashëgimtarët përfshihen nga kjo ndalesë, Allahu di më së miri.”

Shpërndaje: