Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A i lejohet gruas e cila ka qenë e martuar të martohet pa lejen e kujdestarit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (57)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majid%2028-03-1438H.mp300_0.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet gruas e cila ka qenë e martuar më parë të martohet pa lejen e kujdestarit?

Përgjigje: Jo, nuk i lejohet që ta bëjë këtë. Hadithi thotë:

“Martesa nuk është e vlefshme pa lejen e kujdestarit dhe dy dëshmitarë të ndershëm.” 1


1Ebu Davud (2185), Tirmidhi (1101) dhe Ahmedi (6/260).

Shpërndaje: