“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A i lejohet gruas që të del me muxhahedinët në fushën e betejës?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (25/305)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A lejohet gruas të del me muxhahidët në fushën e betejës?”

Përgjigje: ”Nëse ajo del për tu kujdesur për të plagosurit dhe të ngjashme, kjo lejohet. Këtë e bënin sahabijet radijAllahu anhuma1. Dhe në qoftë se ato dalin për të luftuar, kështu që ato duhet të ndalohen nga kjo. Një grua nuk mund ti përballojë konfrontimeve dhe rezistencës. Dhe në qoftë se ka një grua të tillë, ajo është një rast i rrallë – dhe për rastin e rrallë nuk ka gjykim.”

_____________________

1 Bukhari (2669).

Shpërndaje: