Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A i lejohet gruas të moshuar që të udhëtojë pa mahrem?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Fet´hul Mexhid (35)

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20-%208%20-%201%20-%201437.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A i lejohet një gruas të moshuar që të udhëtojnë pa mahrem?”

Përgjigje: ”Jo, kjo nuk i lejohet asaj. Asaj nuk i lejohet që të udhëtojnë pa mahrem:

“Nuk është e lejueshme për një grua që beson në Allahun dhe Ditën e Fundit që të udhëtojnë pa mahrem.”

Hadith është i përgjithshëm.

Shpërndaje: