Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A i lejohet meshkujve të falen me pantallona?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses! A i lejohet meshkujve të falen me pantallona?

Përgjigje: Kjo varet nga zakoni i njerëzve. Nëse ata veshin pantallona dhe kjo është prej zakonit të tyre, ne nuk u themi që t’i zëvendësojnë pantallonat me veshje arabe për namaz. Faluni me pantallona ​​por sigurohuni që ato të jenë të gjera. Le të jenë të gjera në mënyrë që të mos iu përshkruhet forma e trupit. Po.

Shpërndaje: