Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A i lejohet një personi që ta mbytë një magjistar?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Tathir-il-I´tikad (11)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/et–1432-05-15.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A i lejohet një personi ta mbytë një magjistar në qoftë se ai është i bindur për magjinë e tij dhe se nuk asnjë problem nuk do të lind?”

Përgjigje: ”Jo. Askujt nuk i lejohet të zbatojë dënimet përveç pushtetarit. Vetëm pushtetarët janë ata të cilëve ju lejohet zbatimi i dënimeve, duke përfshirë edhe dënimin e magjistarit.”

Shpërndaje: