“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A i përket Ehl-us-Sunnetit personi që thotë se besimi as nuk rritet as nuk pakësohet?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (29)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah%20%20-%2025-12-1435.mp3

Data e fetvas: 25/12-1435 ose 19/10-2014

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A konsiderohet personi që thotë se besimi as nuk rritet as nuk pakësohet ti përket Ehl-us-Sunnetit?”

Përgjigje: ”Jo, kjo e kundërshton doktorinën e Ehl-us-Sunnetit. Ata quhen ”Murxhitë e Ehl-us-Sunnetit”. Ata janë nga Ehl-us-Sunneti por kanë një formë të Irxhasë.”

 

Shpërndaje: