Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A janë emrat ”Taha” dhe ”Jasin” prej emrave të dërguarit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/14688

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A janë emrat Taha dhe Jasin prej emrave të dërguarit (salAllahu alejhi ue selem)?”

Përgjigje: “Sipas injorantëve, po. Përndryshe, “Taha” dhe “Jasin” janë vetëm shkronja të ndara sikurse Ha Mim, Elif Lam mim, Ta Sin dhe Ta Sin Mim, këto janë shkronja të ndara. Megjithatë, ata e kanë emërtuar të dërguarin (salAllahu alejhi ue selem) me këta emra. Ndërsa emrat e të dërguarit (salAllahu alejhi ue selem) janë të njohur dhe të konfirmuar dhe ato nuk përbëhen as nga Taha e as nga Jasin.”

Shpërndaje: