Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A janë fëmijët të pastër pasi që dalin nga banjo?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: el-Lika esh-Shehri (56 A)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

”Fëmijët janë në parim të pastër. Ata janë të tillë edhe nëse ata dalin nga banjo. Këmbët e tyre janë ende të pastërta. A ka papastërti në tërë banjon apo vetëm në një vend të caktuar në banjë? Ajo është vetëm në një vend të caktuar, në ndenjësen e banjës. Pjesa tjetër e banjës është e pastër. Edhe ndenjësa është e pastër pasi që ajo është pastruar dhe papastërtia është zhdukur.”

Shpërndaje: