Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A janë krijuar së pari xhinët apo njerëzit?

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: http://muqbel.net/sounds.php?sound_id=22
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A e kanë xhinët prejardhjen nga njerëzit?

Përgjigje: Jo. Ato janë krijuar para njerëzve. Allahu ka thënë:

وَلَقَدْ خَلَقْنَا الإِنسَانَ مِن صَلْصَالٍ مِّنْ حَمَإٍ مَّسْنُونٍ وَالْجَآنَّ خَلَقْنَاهُ مِن قَبْلُ مِن نَّارِ السَّمُومِ

“Na kemi krijuar njeriun prej një balte të fortë – të zezë, së cilës i është dhënë forma, kurse xhindet i kemi krijuar që më parë nga zjarri i flakët.” 15:26-27

Shpërndaje: