Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A janë të gjitha përzierjet e gjinive të këqija?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A janë të gjitha përzierjet e gjinive të këqija?”

Përgjigje: ”Nuk ka dyshim në këtë. Burrat të përzihen me gratë që nuk janë mahrem për to, padyshim se është gjë e keqe pa asnjë përjashtim në suaza normale.

Nëse burrat dhe gratë e mbuluara janë të pranishëm në një vend të vetëm, por janë të ndarë, kjo nuk është përzierje. Përzierje do të thotë që burri dhe gruaja janë afër njëri-tjetrit me karrige, mexhlise, leksione, universitete, shkolla apo në takime. E gjithë kjo është e ndaluar.”

Shpërndaje: