Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A ka afat të caktuar mes bërjes së tavafit dhe sa’it?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)
Bab el-Lika el-Maftuh (5 B)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A ka një afat të caktuar kohe mes bërjes së tavafit dhe sa’it?

Përgjigje: Nuk ka asnjë afat kohor të vendosur lidhur me bërjen e tavafit dhe sa’it. Nuk është kusht që ato të bëhen menjëherë pas njëri-tjetrit. Megjithatë, është më mirë për ta bërë sa’in menjëherë pas tavafit. Profeti ﷺ e bëri sa’in menjëherë pas tavafit. Megjithatë, është e padëmshme për të bërë p.sh. tavafin në mëngjes dhe sa’in pasdite ose një ose dy ditë më vonë. Është vetëm e rekomanduar dhe nuk është e detyrueshme për ta bërë sa’in menjëherë pas tavafit.

Shpërndaje: