Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A ka sprovë më të madhe se sprova e Dexhalit?

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Sprova e cila është më e madhe se ajo e Dexhalit, a do ndodh para apo pas ardhjes së Dexhalit?”

Përgjigje: “Nuk ka asnjë sprovë më të madhe se ajo e Dexhalit, kjo duke u bazuar në tekstin e qartë të hadithit:

ما بين خلق آدم و الساعة فتنة أضر من فتنة مسيح الدجال

“Nga Ademi deri tek Kiameti, nuk ka sprovë më të dëmshme se sprova e Mesihut Dexhal.”

Pyetje: “Nuk ka asgjë më të dëmshme se kjo?”

Përgjigje: “Jo.”

Shpërndaje: