Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A konfirmohet fillimi i Ramazanit nëpërmjet një personi?

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: Fataua Sijam

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 2: A konfirmohet fillimi i Ramazanit nëpërmjet një personi?

Përgjigje: Po. Është transmetuar nga profeti se ai pranoi dëshminë e një beduini për fillimin e Ramazanit. Profeti i tha atij:

“A dëshmon se nuk meriton të adhurohet askush përveç Allahut dhe se unë jam i dërguari i Allahut?” Burri tha: “Po.” Si rezultat, profeti ﷺ urdhëroi njerëzit që të agjërojnë.” 1


4 Ebu Daudi (2340), Tirmidhi (691), Nesai (2112), Ibn Maxheh (1652) dhe Darimi (1692). I dobët sipas Albanit në ”Irua-ul-Ghalil” (907). 

Shpërndaje: