Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A konsiderohet përemri (انت) “Ti” prej emrave të Allahut?

Imam Salih Feuzan el-Feuzan

Burimi: El-Ixhabat El-Muhimah fi Mashakil El-Mulmeh, fq. 177

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A konsiderohet (انت) përemri “Ti” prej emrave të Allahu të Cilit mund t’i lutemi dhe t’i themi: O Ti furnizona dhe udhëzona dhe kështu me radhë?

Përgjigje: Askush nga dijetarët nuk kanë thënë kështu përveç Sufive të cilët thonë “(هو هو – hu’ue-hu’ue) Ai, Ai” ose “Allah, Allah” e kjo buron nga Sufitë. Ndërsa kjo (Ti) është më e keqe se ajo që thonë Sufistë.

Shpërndaje: