“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet bërja e duasë për veten kur kryen umren për babain?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Fataua Arkan-ul-Islam fq. 507. Pyetja nr 505

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëse fëmija e bën umren për babain e tij, a i lejohet atij që të bëjë dua për veten e tij?

Përgjigje: Në këtë umre i lejohet atij që të bëj dua për veten, për babanë e tij dhe për kënd të dojë nga muslimanët sepse qëllimi është që ai të veprojë ritet e umres për atë person për të cilin po e kryen umren.

Ndërsa sa i përket çështjes së duasë, ajo nuk është shtyllë dhe as kusht i umres, kështu që është i lejohet atij të bëjë dua për veten e tij dhe për atë për të cilin po e bën umren dhe për të gjithë muslimanët.

Shpërndaje: