“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet bërja tavaf për gruan me menstruacione?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/8103
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet që gruaja me menstruacione të bëjë tavaf sipas mendimit i cili thotë se pastërtia (taharah) nuk është e domosdoshme për të bërë tavaf?

Përgjigje: Mendimi që thotë se pastërtia nuk është e domosdoshme, është i pasaktë. E sakta është se pastërtia është e domosdoshme dhe kjo sipas argumenteve. Pra gruaja me menstruacione nuk duhet të bëj tavaf, si të bëjë tavaf ajo kur profeti ﷺ ka thënë:

”Mos bë tavaf rreth Qabës derisa të pastrohesh.”

Shpërndaje: