“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet ngrënia e kafshës që e ke mbytur gjatë haxhit?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Masa’il el-Imam Ibn Baz, pyetur nga Abdullah bin Mani el-Utejbi (1/140)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëse një person aksidentalisht e mbytë një kafshë gjatë haxhit, a i lejohet të ha prej saj?

Përgjigje: Jo, ajo konsiderohet si një kafshë e ngordhur.

 

Shpërndaje: