Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet ngyrosja e vetullave pa i shkulur ato?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (38)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighasah%20%208%20-%2011%20-%201436.mp3

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet grave që t’i ngjyrosin vetullat e tyre pa i shkulur ato?

Përgjigje: Nuk është e lejuar që vetullat të ngjyrosen. Vetullat duhet të jenë sikurse Allahu (subhanehu ue te ala) i ka krijuar ato. Ato nuk duhet të ndryshohen në asnjë mënyrë. Ata nuk duhet të shkulen, të shkurtohen apo të ngjyrosen. Të gjyrosësh vetullat ndryshonë krijimin e Allahut.

Shpërndaje: