Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet përtypja e Katit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Uehab (4)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf–1430-7-24.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e lejuar për të përtypur kat1? Ata që përtypin kat thonë se është e lejuar për shkak se nuk ka prova që e ndalon atë.”

Përgjigje: ”Kati është relaksues (stimulues). Profeti ka ndaluar të gjitha preparatet dehëse dhe stimuluese. Thuhet se ata përtypin kat dhe falen pasi të ketë skaduar koha e namazit. Ata ulen dhe përtypin dhe lejojnë që kohët e namazit të kalojnë. Kati është më i keq dhe më i ndaluar se duhani.”


1 http://en.wikipedia.org/wiki/Khat

Shpërndaje: