Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet që gruaja me menstarcione të qëndrojë në klasë mbrenda xhamisë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (7)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdt–15041434.mp3

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Është një xhami në të cilën ka klasa. A është e lejuar për një grua me menstruacione që të ulet në një dhomë të tillë dhe të dëgjojë mësimet?

Përgjigje: Jo. Gruaja me menstruacione nuk duhet të ulen mbrenda mureve të xhamisë, qoftë për studime apo për diçka tjetër, derisa ajo të pastrohet dhe të lahet.

Shpërndaje: