Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet që gruaja të bëjë makijazh për burrin e saj?

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: Kam-ul-Mu’anid, fq. 584-585

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: E pyeta vëllain Akilin në lidhje me makijazhin dhe ai tha se kjo është përngjasim me të huajt. Megjithatë, unë e di se Shejkh Ibn Bazi e lejon gruan që të bëjë makijazh për burrin e saj. Çfarë mendon ti për këtë? A duhet hequr makijazhin dhe buzëkuqin në veçanti që pengon depërtimin e ujit për abdes?

Përgjigje: Është më mirë për t’iu shmangur atij. Përndryshe unë nuk di diçka që e ndalon atë që të bëjë makijazh për burrin e saj.

Nëse makijazhi pengon ujin të arrijë lëkurën, kështu që unë kurrë nuk kamë prekur një lëkurë me makijazh për të parë nëse e arrin apo jo. Përdore buzëkuqin, vendos ujë mbi të dhe shikoje; në qoftë se uji nuk arrin lëkurën dhe kështu që nuk lejohet përdorimi i tij (para marrjes abdes).

Shpërndaje: