“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet që gruaja të zgjedhë një mjek mashkull me përvojë para një mjekeje?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (44) 

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighstah%20%20-%2026%20-%201%20-%201437.mp3

Data e fetvas: 26/1-1437 ose 8/11-2015

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejueshme për një grua që të trajtohet nga një mjek mashkull me një infermiere të pranishme, në rast se ekziston një mjeke femër, që nuk aq përvojë sa mjeku mashkull?

Përgjigje: Përderisa nuk janë të vetmuar dhe një infermiere është e pranishme, ska të keqe në këtë.

Shpërndaje: