Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet që ta përsërisim namazin e istihares?

Imam Muhamed Nasirudin el-Albani (v. 1420)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një person dëshiron të bëjë istiharen për një çështje të caktuar. A i lejohet që ta përsërisë namazin e istihares?

Përgjigje: I lejohet ta përsërisë istiharen nëse namazi i tij nuk është i saktë sipas sheriatit, dhe mjafton si fakt i tillë nëse e bën istiharen (i lutet) Zotit me fjalë, ndërsa zemra e tij nuk është e pranishme dhe ai është i vetëdijshëm për këtë mungesë të vëmendjes, në këtë rast kërkohet që ta përsërisë atë, por në qoftë se ai nuk e ka ndjerë një gjë të tillë, (dhe e përsëritë) atëherë ai ka bërë bidat.

Shpërndaje: