Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet që ti´a themi atë që ua thoshe Ibn Abdul-Vehabi adhuruesve të varreve?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (45) 

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah%20-%204%20-%202%20-%201437.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A na këshillonë që të shkojmë tek varrezat në vendet tona, ku varret adhurohen karshi Allahut, tu themi njerëzve atë që e kishte zakon të thoshte Shejkh-ul-Islam Muhammed bin Abdil-Vehabi (rahimehullah):

“Allahu është më i mirë se personi në varr.”

dhe pastaj të largohemi nga aty?”

Përgjigje: ”Nëse nuk frikësoheni se ata do tu bëjnë diçka, kështu që ju lejohet që ti´a thoni këtë atyre. Ky është veprim i mirë.”

Shpërndaje: