“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Qëndrimi në xhami pas tavafit el-ueda

Alameh Rabi bin Hadi el-Medkhali

Burimi: Mexhmu Kutub ue rasa’il ue Fataua Shejkh Rabi el-Medkhali (15/361)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejuar për atë që ka bërë tavaf el-ueda (tavafin përfundimtarë) që të qëndron në xhamin e madhe të Mekës?

Përgjigje: Jo, kjo është gabim, falu dhe largohu nga aty. Nëse duhet të marrësh ndonjë gjë nga tregu në Mekë para se të udhëton ose diçka të tillë nuk ka asnjë problem, por që të falesh e pastaj të qëndrosh në xhami, jo, kjo është gabim dhe nuk konsiderohet që personi të ketë bërë ueda (tavafin përfundimtarë).

Shpërndaje: