Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet të agjëroshë pa syfyr?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: http://www.ibnothaimeen.com/all/books/article_18009.shtml)

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejuar të agjërojë pa ngrënë syfyr? Allahu ju shpërbleftë me të mira.
 
Përgjigje: Është e rekomanduar për agjëruesin që të hajë syfyr para sabahut sepse syfyri e forcon atë gjatë agjërimit.
 
Profeti ﷺ i inkurajoi muslimanët që të hanë syfyr sepse syfyri është i bekuar.
 
Agjërimi do të jetë i vlefshëm edhe nëse ai nuk do të hajë syfyr.
 
Allahu na dhëntë sukses. Paqja dhe bekimi qofshin mbi profetin tonë Muhammed, mbi familjen e tij dhe mbi shokët e tij.

Shpërndaje: