Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet të thuhet “Pasha të drejtën e Allahut”?

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime Shkencore dhe Fetua”, fetuaja nr. 3/20977

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Cili është gjykimi për tu betuar duke thënë: “Pasha të drejtën e Allahut”?”

Përgjigje: “Nuk është e lejueshme për tu betuar në diçka tjetër pos Allahut apo në ndonjë prej atributeve të Tij. Dhe e drejta e Allahut është “që Ai duhet të adhurohet”, Ai nuk ka partner. Ndërsa kjo (e drejta e Allahut) është një nga veprimet e robërve prandaj nuk lejohet betimi në këtë.”

Shpërndaje: