Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet të thuhet se vullneti i Allahut dëshiroj?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (44) 

http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighstah%20%20-%2026%20-%201%20-%201437.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A lejohet të thuhet se vullneti i Allahut dëshiroj?”

Përgjigje:” Jo, nuk është e lejuar. Gjërat nuk mund t’i atribuohen cilësive, por Allahut Subhanehu ue Te ala që posedonë cilësitë. Prandaj thuhet se Allahu dëshiron e jo vullneti i Allahut dëshiron.”

Shpërndaje: