Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet t’i kërkojmë hallallëk të vdekurit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Allahu të bekoftë! A lejohet t’i kërkojmë falje të vdekurit (t’i kërkojmë hallallëk)?

Përgjigje: Ky veprim është shirk! Nga kush kërkon, kërkon nga i vdekuri, kërkon që i vdekuri ta fal? Kjo nuk lejohet. Nuk kërkohet nga i vdekuri asgjë, ai është i vdekur.

“Kurse ti nuk mund të bësh të dëgjojnë ata që janë në varre.” Fatir, 35:22

Nuk kërkohet nga i vdekuri asgjë, por duhet lutur për të dhe duhet dhënë sadaka për të nëse ka qenë musliman. Po.

Shpërndaje: