Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet veshja e pantallonave në shtëpi?

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilet-ul-Huda uen-Nur (342)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e lejueshme për gruan, që të veshë pantallona kur ajo është në shtëpi me burrin e saj?”

Përgjigje: “Nuk ka dyshim se kjo është diçka e pranuar nga feja dhe shija, e nuk ka asgjë të keqe edhe nëse ajo do të qëndronte e zhveshur. Çfarë është gjykimi që gruaja të qëndrojë e zhveshur në praninë e burrit të saj? Natyrisht, që kjo është e lejueshme.

Me siguri se e keni për qëllim që gruaja të vesh pantallona në shtëpi kur vetëm burri i saj është i pranishëm! Dhe, ne jemi të bindur se kjo është e lejuar. Por sa mund të jetë reale kjo gjendje? Ngase mund të ketë fëmijë, të afërm apo të tjerët në shtëpi. Kështu pra, çështja duhet specifikuar dhe themi se është e lejuar që femra të vesh pantallona, nëse i pranishëm është vetëm burri i saj e jo ndryshe, në mënyrë që të mos bëhet një jetesë jo-islame brenda shtëpisë.”

Shpërndaje: