Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet vonimi i namazit deri sa ti kalojë koha për shkak ndonjë pune të rëndësishme?

Imam Abdurr-Rrahman bin Nasir es-Sa´di (v. 1376)

Burimi: el-Mexhmu el-Kamilah li-Mu´allafat vol.7 fq.103

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e lejueshme për të vonuar namazin derisa ti kalojë koha e tij për shkak se personi ka qenë i zënë me ndonjë punë të rëndësishme për qeverinë?”

Përgjigje: ”Çfarë do punë që mund të ketë një person, nuk i lejohet kurrë atij që të vonojë namazin e detyrueshëm nga koha e tij në asnjë rast, përveç nëse ai është i sëmurë ose duke udhëtuar sepse atëherë ai mund të bashkojë namazin aktual me namazin e ardhshëm.”

Shpërndaje: