Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejon udhëtimi i përditshëm për në punë shkurtimin dhe bashkimin e namazeve?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Mukaddimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani (12)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/msrf–16041434.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Çdo ditë unë udhëtojë për në punë. Udhëtimi arrin distancën e udhëtuarit. A mund të praktikojë gjykimet e udhëtimit duke konsideruar se unë kthehem në shtëpi në të njëjtën ditë?”

Përgjigje: ”Po, gjatë uthëtimit. Nëse udhëtimi është më së paku 80 km të lejohet ta shkurtosh namazin deri sa të arrin në shtëpi. Të lejohet ta bësh këtë kur udhëton për në punë dhe gjatë udhëtimit për në shtëpi.”

Shpërndaje: