Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A martohen xhinët me hyritë në xhenet?

Shejkh Mukbil bin Hadi el Uadi’i (v. 1422)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A martohen xhinët me hyritë në Xhenet?”

Përgjigje: “Me sa duket, po. Dëshmija për këtë është fjala e Allahut:

فِيهِنَّ قَٰصِرَٰتُ ٱلطَّرْفِ لَمْ يَطْمِثْهُنَّ إِنسٌ قَبْلَهُمْ وَلَا جَآنٌّ

“Atje do të ketë virgjëresha sy ulur, të cilat para tyre nuk i kanë prekur as njerëz, as xhin.” 1


1 Err-Rrahman 55:56

Shpërndaje: