Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A më lejohet t’i dhuroj veshkën dikujt tjetër?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A më lejohet t’i dhuroj njërën nga veshkat e mia, vëllait musliman që vuan nga mosfunksionimi i veshkave?

Përgjigje: Lidhur me këtë është nxjerrë vendimi nga Komisioni i lartë i dijetarëve se lejohet nëse plotësohen dy kushte:

Kushti i parë është që kjo të mos e dëmtojë dhuruesin, të mos ketë asnjë rrezik për dhuruesin dhe kjo nuk do të ndikojë në shëndetin e tij.

Kushti i dytë është që personi që merr veshkën të ketë një nevojë jetike për të dhe për shkak të së cilës ai është i detyruar ta marrë atë. Pra dy kushte; nëse përmbushen këto dy kushte, lejohet dhurimi i veshkës.

Shpërndaje: