Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A mund ta këshilloshë pushtetarin?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (23)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tahid-25-07-1435-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A mund ta këshilloshë pushtetarin i cili mbledh dijetarët dhe fotografohet me ta dhe pastaj i përhapë ato fotografi në internet?”

Përgjigje: ”Ky është një demonstrim. Kjo nuk është e lejuar. Është një demonstrim. Kjo nuk është këshillë. Këshilla duhet të bëhet në sekret. Hadithi thotë se duhet ta kapësh për dore atë dhe ta këshilloshë atë në sekret.”

 

Shpërndaje: