Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A mund të themi për Esharitë se janë prej Ehlu-Sunnetit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: https://www.alfawzan.af.org.sa/ar/node/5064

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Kjo pyetje thotë: A mund të themi për Esharitë se janë prej Ehlu-Sunnetit dhe Xhematit?

Përgjigje: Jo, ata nuk janë prej Ehli-Sunnetit dhe Xhematit.  Ata janë Kerramij (prej sekteve të Murxhiave). Nuk janë prej Ehli-Sunetit dhe Xhematit.

Ndërsa Ebul-Haseni Esh’ari pasi u pendua dhe kthye nga mendimet e tij atëherë u bë prej Ehlu-Sunnetit dhe Xhematit, kurse ata që i përkatësohen atij jo.

Ata i përkatësohen atij rrejshëm, dhe nuk janë në medhhebin e tij në të cilin ai mbeti dhe u kthye në fund të jetës se tij, Allahu e mëshiroftë.

Shpërndaje: