Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A ndodhën luftërat e sahabëve për shkak të pushtetit dhe kalifatit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’h-il-Mexhid (45) 

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majd%20%20-%2023%20-%2004%20-%201437.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një thirrës në vendin tonë thotë se sahabët luftuan me njëri-tjetrin për shkak të pushtetit dhe kalifatit…

Përgjigje: Ai është i devijuar dhe devijues. Ai kritikon sahabët. Nuk lejohet të mirresh me punët e sahabëve (radijAllahu anhum). Lidhur me atë që ka ndodhur mes tyre, kështu që ata ose bënën ixhtihad dhe shpërblehën, ose bënën ixhtihad të gabuar i cili iu falet atyre. Allahu qoftë i kënaqur me ta.

Shpërndaje: