Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A ndodhi Israja dhe miraxhi kur profeti ishte i zgjuar apo duke fjetur?

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Fataua Esh-Shejkhil Al-lameti Muhammed Nasirudin Albani fil Medijneti uel Imarati – fq. 53

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A ka ndodhur Israja dhe Miraxhi me të dëruarin (salAllahu alejhi ue selem) kur ai ishte i zgjuar apo në gjumë?

Përgjigje: Israja dhe Miraxhi ka ndodhur dhe Ai (salAllahu alejhi ue selem) ishte i zgjuar.

Transmetohen disa fjalë (mendime) të pasakta të cilat thonë se Ai ishte në gjumë apo ishte në mes gjumit dhe zgjimit. Porse e sakta në të cilën nuk ka dyshim është se ajo (Israja dhe Miraxhi) kanë ndodhur dhe ai ka qenë zgjuar.

Nëse kjo ngjarje do të kishte ndodhur duke qenë ai në gjumë dhe jo zgjuar, atëherë në atë ndodhi nuk do të kishte mrekulli e cila i shkaktoi atyre që kishin iman të dobët që të dyshonin në fenë e tyre dhe që idhujtarët t’u tallnin me profetin (salAllahu alejhi ue selem).

Shpërndaje: