Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A shkojnë të gjitha veprat huq nëse personi falet me syefaqësi?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (19)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Fathul%20Majid%20%207%20-%205%20-%201435.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A shkojnë të gjitha veprat huq nëse personi falet me syefaqësi?”

Përgjigje: ”Nëse adhurimi i tij fillon me syefaqësi, namazi i tij është i pavlefshëm. Nëse ai e fillon namazin sinqerisht dhe pastaj rastis bie në syefaqësi të cilën ai e lufton dhe e refuzon gjatë namazit, kështu që kjo nuk e dëmtonë atë. Megjithatë, ai nuk shpërblehet për namazin e tij nëse syefaqësia mbetet.”

Shpërndaje: