“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A shpërblehet fëmija në barkun e nënës për haxhin që ajo e bën?

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Kryetar: Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz 

Zëvendës Kryetar: Abdurr-Rrazak Afifi 

Anëtar: Abdullah Ibn Ku’ud 

Anëtar: Abdullah bin Gudejan

Burimi: https://www.alifta.gov.sa

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një grua e bëri haxhin ndërsa ajo ishte shtatzënë. Kur ajo u kthye në shtëpi ajo dështoi. A do të shpërblehet edhe ajo edhe fëmija i saj për këtë haxh?

Përgjigjja: Vetëm gruaja do të shpërblehet për haxhin, ndërsa lidhur më fëmijën kështu që nuk ka haxh për të.

Shpërndaje: