Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A ta zhvendosim varrin apo ta rrënojmë xhaminë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ky pyetës i cili është nga jashtë këtij vendi (Arabia Saudite) thotë: Allahu të ruajt! Ju përmendët se nëse xhamia është ndërtuar mbi varr,  xhamia duhet rrënuar.

Përgjigje: Po!

Pyetje: A na lejohet neve duke pasur parasysh se kemi pak xhami në vendin tonë, që të zhvendosim varrin dhe të mos e rrënojmë xhaminë?

Përgjigje: Nuk keni pushtet për këtë, do të ndodhë ndonjë bela, nëse pushtetari e zhvendosë atë ky është veprim i mirë, ndërsa ju nuk keni pushtet për këtë dhe do të ndodhë ndonjë bela. Faluni në ndonjë xhami tjetër ose ndërtojeni një xhami tuajën. Po!

Shpërndaje: