Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A të shkojë tek mjeku mysliman apo tek mjekja jomyslimane?

“Komisioni i Përhershëm për Kërkime  dhe Fetva”

Burimi: “El-Fetaua el-Kajjimah lil-Usratil-Muslimeh”, fq 60

Përmblodhi: Sa’d Abdul-Ghaffar Ali

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Është një mjek mysliman, një mjeke e krishterë dhe një hinduse. Tek cili prej tyre ta lejoj gruan dhe vajzat e mia që të shkojnë?”

Përgjigje: “Gruaja duhet të trajtohet nga një grua pavarësisht se a është myslimane apo jo. Asnjë burrë nuk duhet të trajtojë gruan përderisa ai nuk është mahrem i saj. I vetmi rast kur lejohet është në rast emergjence dhe kur ka mungesë të mjekeve.”

Shpërndaje: